Woonbeton of PU gietvloer?

Woonbeton of PU gietvloer?

Een vloer van woonbeton en een PU gietvloer lijken erg op elkaar. Toch zijn het twee verschillende vloeren. En welke gietvloer het beste bij jou en jouw woning past kan alleen jij bepalen. Woonbeton of PU gietvloer? In deze blog helpen we je graag besluiten of je nu voor een vloer van woonbeton of een PU gietvloer moet kiezen.

De verschillen tussen woonbeton en een PU gietvloer

Materialen

De materialen waarmee beide vloeren worden gemaakt zijn anders. Zo is een vloer van woonbeton een cementgebonden vloer die gecombineerd wordt met bindmiddelen en mineralen. Een gietvloer bestaat daarentegen uit een synthetisch mengsel van polyurethaan ( een kunsthars) en andere componenten. Woonbeton is daarom een natuurlijkere vloer.

Look

De look van beide vloeren is ook anders. Een vloer van woonbeton ziet er ruiger uit en heeft mooie tekeningen in de vloer zitten. Het lijkt heel erg op traditioneel beton, maar is wel veel comfortabeler. Een klassieke PU gietvloer is strak en iets glimmend en heeft volledig één egale kleur. Maar een PU gietvloer is ook in een betonlook verkrijgbaar. Qua uiterlijk lijkt de gietvloer dan weer erg op een vloer van woonbeton.

Woonbeton gietvloer

Dikte

Een vloer van woonbeton is dikker dan een gietvloer. Een vloer van woonbeton is daardoor iets sterker dan een gietvloer. Beide vloeren zijn comfortabele vloeren. Zo voelt woonbeton zachter en comfortabeler aan dan echt beton.

Vochtwerend

Een PU gietvloer is vochtwerend en daardoor erg geschikt voor in de badkamer of keuken. Een vloer van woonbeton is dat niet en is hier dan ook niet geschikt voor.

Prijs

Een PU gietvloer is goedkoper dan een vloer van woonbeton. Lees hier meer over de prijs van een PU gietvloer en over de prijs van woonbeton.

Op maat gemaakte offerte

Heeft u interesse in een gietvloer? Wij geven u graag meer informatie over de prijs van een gietvloer in een op maat gemaakte offerte. Hiervoor hebben wij informatie nodig over de maat van het oppervlak en uw persoonlijke wensen. Vul ons offerteformulier in om een op maat gemaakte offerte te ontvangen. U ontvangt binnen vijf werkdagen een vrijblijvende offerte van ons.

Bron afbeelding: Pinterest