Verschillen tussen de PU gietvloer en de epoxy gietvloer

Verschillen tussen de PU gietvloer en de epoxy gietvloer

Zoals u misschien wel weet, bestaan er verschillende soorten gietvloeren. De PU gietvloer en de epoxy gietvloer zijn er twee van. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee gietvloeren? In deze blog vertellen we u hier meer over.

De epoxy gietvloer voor industriële toepassingen

Een epoxy gietvloer wordt voornamelijk gebruikt voor industriële toepassingen. Deze gietvloer is namelijk volledig vlak en bestand tegen chemicaliën en andere risicovolle producten. De vloer wordt afgewerkt met een epoxyhars, waardoor het oppervlak keihard wordt. Hierdoor is de gietvloer bestand tegen hoge machinale druk. Verschillen PU gietvloer en epoxy gietvloer

De PU gietvloer voor woonhuizen

Een PU gietvloer wordt daarentegen met name toegepast in woningen, omdat deze gietvloer zachter en warmer is. De PU gietvloer is een duurzame gietvloer die naadloos wordt gelegd en licht elastisch is. Door het ontbreken van naden is de vloer hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Dankzij de elastische eigenschappen voelt de gietvloer niet alleen comfortabel wanneer u op blote voeten loopt, maar is hij bovendien geluiddempend en heeft hij altijd een aangename temperatuur. Bovendien kan de PU gietvloer worden gecombineerd met vloerverwarming. Verschillen PU gietvloer en epoxy gietvloer

Functionele eigenschappen versus uiterlijke en comfortabele kenmerken

Bij een epoxy gietvloer draait het dus vooral om de functionele eigenschappen, aangezien hij zeer zwaar belast kan worden, terwijl de PU gietvloer meestal gekozen wordt om zijn uiterlijke en comfortabele kenmerken.

Een gietvloer in uw woning of bedrijfspand?

Wilt u graag meer weten over de PU gietvloer en de epoxy gietvloer of een van de andere soorten gietvloeren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. We adviseren u graag over de geschiktheid van een gietvloer in uw woning of bedrijfspand.