Tips voor een industriële look

Tips voor een industriële look

Het industriële interieur wint aan populariteit. Niet zo gek, want deze look is modern, maar kan tegelijk ook heel warm ogen. Een industrieel interieur wordt gecreëerd door ruwe materialen met industriële en minimalistische meubels te combineren. Dit lijkt makkelijker dan het is. Daarom geven we je graag eenvoudige tips voor een industriële look in jouw interieur.

1. Ruwe muur

Met een ruwe bakstenen muur in je interieur ben je direct al een heel eind op weg naar je industriële look in je huis. Dit kun je in je huis toepassen door de lagen behang weg te halen. Is de muur niet van bakstenen gemaakt? Geen nood, met een simpele betonnen muur heb je hetzelfde effect. Het belangrijkste is dat ruwe materialen naar voren komen.

2. Leidingen en kabels

We hebben vaak de neiging om leidingen en kabels weg te werken. Logisch, wat deze lijken op het eerste gezicht erg onaantrekkelijk. Het leuke aan een industriele look is dat je leidingen en kabels juist kan gebruiken om je look helemaal af te maken. Experimenteer dus met leidingen buiten de muur. Dit is het makkelijkste toe te passen als je een nieuwbouwhuis hebt.

Tips voor een industriële look

3. Industriële lampen

Verlichting maakt een interieur af. Voor een industriële look is het belangrijk dat je verlichting kiest die ook in deze stijl past. Denk hierbij aan fabriekslampen voor aan het plafond. Voor staande lampen kun je het beste kiezen voor een booglamp of lampen met buizen. Oude filmlampen doen het ook altijd goed in een industrieel interieur

4. Kies voor een gietvloer

Gietvloeren zijn een uitstekende basis voor een industrieel interieur. De vloer is strak en glad, maar voelt tegelijk zacht aan omdat het is gemaakt van licht elastisch materiaal. Het leuke aan een gietvloer is dat je deze kunt kiezen in verschillende kleuren en met de hand wordt aangebracht. Je hebt dus altijd een stukje origineel design in huis. Je kunt er ook voor kiezen om een vloercoating over je bestaande vloer aan te laten leggen. Dit is een goedkopere oplossing, maar zeker een aanrader als je gaat voor een industriële look.

Goedkoop woonbeton - Tips voor een industriële look

5. Kleurgebruik

Voor een industriële look worden veelal neutrale kleuren toegepast. Denk hierbij aan bruin en zwart voor de meer New-York achtige look en aan grijs en wit voor het meer strakke industriële design. Voor de vloer en muren is het dus ook handig om in deze kleurschakeringen te blijven. Veel mensen kiezen ervoor om deze neutrale kleurtinten wat te doorbreken door enkele kleurrijke items aan het geheel toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een knalgele stoel of een paarse bank. Dit is een hele handige methode, maar pas op dat het niet te kleurrijk wordt. Dat gaat weer ten koste van de industriële look.

6. Meubels

Om in de industriële look te blijven, kun je het beste minimalistische meubels gebruiken. Als je die kiest voor materialen zoals leer en metaal, dan versterk je het industriële aspect van het geheel.  Kies je voor hout, dan wordt het geheel iets ‘warmer’ en minder industrieel. Het leukste is om een paar goede eye-catchers aan je interieur toe te voegen. Vintage items doen het hierbij erg goed. Denk bijvoorbeeld aan buizenstoelen of een oude grammofoon.

Meer tips voor een industriële look door middel van een gietvloer?

Sta jij te springen om industriële aspecten toe te voegen aan jouw interieur. Met deze tips voor een industriële look kom je al een heel eind. Wij kunnen je helpen met het aanbrengen van een gietvloer. Je kunt met ons in contact komen door online een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Bron afbeelding 1: Pinterest