Soorten gietvloeren en hun kenmerken

Soorten gietvloeren en hun kenmerken

Verschillende soorten gietvloeren en hun kenmerken

Er bestaan verschillende soorten gietvloeren. Veel gietvloeren hebben overeenkomstige kenmerken, maar iedere gietvloer heeft ook zijn unieke eigenschappen. Gietvloeren zijn geschikt voor toepassing in zowel woningen als bedrijfsruimte. Ontdek in deze blog de verschillende gietvloeren en bepaal welke gietvloer het meest geschikt is voor uw ruimte.

Polyurethaan gietvloer (PU gietvloer)

‘PU’ is de afkorting voor polyurethaan, het materiaal waar de PU gietvloer uit is opgebouwd. Polyurethaan zorgt ervoor dat de gietvloer flexibel is en aangenaam aanvoelt wanneer u er met blote voeten overheen loopt. Voorheen werd de PU gietvloer voornamelijk in bedrijfsruimten toegepast, maar de laatste jaren is de populariteit van de PU gietvloer ook onder particulieren sterk gestegen.

Woonbeton

Woonbeton wordt gemaakt met een combinatie van cement en polyurethaan. Deze mix geeft de vloer een betonnen uitstraling, maar het comfort van een gietvloer. Woonbeton is beschikbaar in diverse kleuren, zodat u de vloer volledig kunt aanpassen op uw woonwensen of huidige interieur.

Beton gietvloer

De beton gietvloer lijkt met zijn betonnen, industriële uitstraling veel op woonbeton. Daarnaast is de beton gietvloer krasvast, waardoor hij geschikt is voor toepassing in zowel woonhuizen als bedrijfsruimten.

UV gietvloer

De UV gietvloer dankt zijn naam aan zijn uv-bestendigheid; zonlicht heeft geen invloed op de laklaag of een ander onderdeel van de gietvloer. De gietvloer wordt naadloos gelegd en is daarnaast vloeistofdicht, waardoor hij vooral in de industrie erg geliefd is.

Epoxy gietvloer

Vanwege zijn vloeistofdichtheid en de slijtvaste topcoat werd de epoxy gietvloer voorheen voornamelijk toegepast in de industrie. Dankzij de onderhoudsvriendelijkheid van de vloer wordt deze tegenwoordig echter ook veel in woonhuizen gebruikt. Net als andere gietvloeren wordt ook de epoxy gietvloer namelijk naadloos gelegd.

Wilt u meer weten over een van bovenstaande gietvloeren of bent u benieuwd welke gietvloer het meest geschikt is voor toepassing in uw woning of bedrijfsruimte? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.