4 tips voor rust in huis

4 tips voor rust in huis

Iedereen is verschillend. Sommige mensen kunnen goed leven in een rommelig huis, andere mensen komen simpelweg niet tot rust als hun huis niet is opgeruimd. Toch voelen we ons allemaal beter als er rust in huis is gecreëerd. Op deze manier kunnen we tot rust komen na een zware werkdag of na een leuke drukke week. Een gietvloer kan hier aan bijdragen. Lees onze 4 tips voor rust in huis met een gietvloer.

1. Gebruik natuurlijke materialen

Doordat een gietvloer strak en egaal is, laat het ieder woonoppervlak groter lijken. Dat is ideaal. Je hebt daar echter niet direct een rustig interieur mee. Combineer je gietvloer daarom met natuurlijke en rustieke materialen. Denk aan hout, steen of grof textiel. Omdat een gietvloer van zichzelf lijkt op een klassieke betonnen vloer wordt zo een rustiek geheel gecreëerd. Met natuurlijke materialen creëer je op een eenvoudige manier rust in huis.

Rust in huis

2. Creëer vaste opruimmomentjes

Misschien heb je het niet altijd door, maar rondslingerende spullen kunnen voor chaos in je hoofd zorgen. Je merkt vaak pas het verschil als je eens goed hebt opgeruimd. Een goede tip is daarom om elke dag een beetje op te ruimen. Als je vaste opruimmomentjes inplant, wordt het op een gegeven moment onderdeel van je routine. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met iedere avond na het eten. Of vlak voor het slapen gaan. Als je het 21 dagen achter elkaar doet, heeft je brein het opgepikt en zit het in de systeem.

3. Maak schoon

Net zoals opruimen, kan ook schoonmaken je een goed gevoel geven. Een vieze vloer, vuile afwas in de gootsteen en stof op je kastjes, het zorgt onbewust voor onrust. Met een goede hygiëne in huis zul je je bovendien een stuk fitter voelen. Een gietvloer behoort tot de meest hygiënische vloeren. Dit komt omdat het materiaal stof afstoot. Ook is de vloer vlak en naadloos. Hierdoor blijft er geen stof achter in kiertjes en gaatjes. Ook kun je de vloer makkelijk schoonmaken omdat deze vloeistofdicht is. Met een beetje lauwwarm water (zonder schoonmaakmiddelen!) dweil je de vloer in een handomdraai schoon. Huis schoon, rust in huis, jij blij.

rust in huis

4. Kies voor natuurlijke kleuren

Rust in huis is makkelijk te creëren als je natuurlijke kleuren kiest. Dit is dan ook de reden dat veel van onze klanten kiezen voor een grijze gietvloer. Maar ook een witte of crème kleurige gietvloer heeft een natuurlijke uitstraling. Als je deze basis verder uitbreid naar de rest van je interieur krijg je een natuurlijk geheel. Je kunt hierbij het beste pasteltinten gebruiken. Felle kleuren hoeven niet perse voor onrust in je interieur te zorgen. Maar let er wel op dat je je kleuren met beleid kiest. Te veel felle kleuren gecombineerd kan namelijk wel een onrustig interieur maken.

Meer weten over rust in huis met gietvloer?

Ook behoeft aan rust in je interieur met een gietvloer? Wil je meer weten of advies? Dan kun je met ons in contact komen door het aanvragen van een offerte.