De verschillen tussen een PU gietvloer Green Line en een epoxyvloer

De verschillen tussen een PU gietvloer Green Line en een epoxyvloer

Een epoxyvloer en een PU gietvloer Green Line zijn beide gietvloeren. Ze lijken op het eerste gezicht erg op elkaar. De vloeren hebben dan ook veel overeenkomsten. Maar er zijn ook enkele verschillen tussen deze vloeren. Wil je weten voor welke vloer jij het beste kan kiezen? Lees hier dan meer over de verschillende tussen een PU gietvloer Green Line en een epoxyvloer.

Comfort en elasticiteit

Een PU gietvloer Green Line is flexibeler en elastischer dan een epoxyvloer. Het is daarom perfect voor in een woning. De vloer voelt namelijk comfortabel aan. Een epoxyvloer is minder elastisch en kan hierdoor juist goed tegen zware belasting. Daarom wordt een epoxyvloer vaak gebruikt in de industrie.

Kans op scheuren

Een PU gietvloer Green Line is elastischer dan een epoxyvloer. Daarom voelt de vloer comfortabeler aan, maar is de vloer ook beter bestand tegen scheuren. Het is mogelijk dat een ondervloer licht krimpt en uitzet wanneer de temperatuur verandert of er sprake is van vocht. Wanneer dit het geval is zal een PU gietvloer Green Line zich goed aanpassen want de vloer is elastisch genoeg. Een epoxyvloer is in dit geval niet elastisch genoeg en kan daarom niet goed tegen veranderingen in de ondervloer. Daarom is een epoxyvloer niet geschikt om op een houten vloer aan te leggen. Dit is wel mogelijk bij een PU Green Line gietvloer.

Verschillende soorten kunsthars

Beide vloeren zijn gemaakt van een verschillend materiaal.Dat zorgt voor de verschillen tussen beide. Een epoxyvloer wordt gemaakt op basis van epoxy, een erg sterke kunsthars. Een PU gietvloer Green Line wordt gemaakt op basis van polyurethaan kunsthars.

verschillen PU gietvloer green line en epoxyvloer

Voor de industrie

De sterke epoxyvloer is dan wat minder geschikt voor in woningen, maar de vloer is juist erg geliefd in de industrie? Waarom? Een epoxyvloer kan erg goed tegen zware belasting en ook tegen chemicaliën. Daarom wordt er vaak voor een epoxyvloer gekozen in fabriekshallen en garages.

Verschillen in prijs

In het algemeen is een gietvloer van epoxy iets duurder dan een PU gietvloer Green Line.

Geschikt voor vloerverwarming

Door de elasticiteit werkt de PU gietvloer Green Line goed met een vloerverwarming. De vloer zal de warmte egaal door de ruimte verspreiden. Een epoxyvloer is minder geschikt voor vloerverwarming.

De overeenkomsten

Naast verschillen tussen deze gietvloeren zijn erg ook veel overeenkomsten. Zo zijn beide vloeren verkrijgbaar in diverse kleuren. De vloeren zijn naadloos, strak en hebben een luxe designuistraling. Ook zijn de gietvloeren makkelijk te onderhouden. Vaak is schoonmaken met warm water voldoende. De gietvloeren hebben namelijk geen naden of kiertjes en trekken geen stof aan. 

Bron afbeelding: Pinterest