De praktische voordelen van een gietvloer

De praktische voordelen van een gietvloer

De gietvloer is niet meer weg te denken uit ons interieur. Veel mensen kiezen voor deze stijlvolle vloer vanwege het mooie design. Een hele goede reden. Een gietvloer heeft namelijk zowel een natuurlijke als robuuste uitstraling en geeft direct een upgrade aan je interieur. Bovendien laat het strakke design de ruimte groter lijken. Wist je dat je een gietvloer met uiteenlopende interieurstijlen kan combineren? Toch is het mooie design van de gietvloer niet het enige. Een gietvloer heeft namelijk heel veel praktische pluspunten. We hebben de praktische voordelen van een gietvloer voor je op een rijtje gezet.

Een gietvloer is comfortabel

Door het strakke design van de gietvloer lijkt het soms of een gietvloer hard of koud aanvoelt. Het tegendeel is waar! Een gietvloer is namelijk gemaakt van licht elastisch materiaal waardoor de vloer aangenaam en zacht aanvoelt. De vloer zal heel licht meeveren als je er op loopt. Ook is de vloer aangenaam om op te zitten. Heb je kinderen, dan zullen zij het heerlijk vinden om er op te spelen. Wil je net dat beetje extra comfort, dan is het fijn om te weten dat een gietvloer goed te combineren is met vloerverwarming. Een gietvloer is een ideale vloer voor vloerverwarming doordat het materiaal de warmte makkelijk doorlaat.

Praktische voordelen van een gietvloer

Een gietvloer is vloeistofdicht

Een van de belangrijke praktische voordelen van een gietvloer is het vloeistofdichte materiaal. Doordat het materiaal waterafstotend is, hoef je niet te stressen als er eens iets omgaat. Dit is natuurlijk niet te vergelijken met bijvoorbeeld tapijt of een houten vloer. Een gietvloer kan zelfs in de badkamer en douche worden aangebracht! Dit staat niet alleen mooi, maar is ook heel praktisch. Op deze manier kan er geen schimmel ontstaan in de voegen tussen tegeltjes. Het grote praktische voordeel van een vloeistofdichte vloer is natuurlijk dat deze makkelijk schoon te maken is. Een gietvloer maak je dan ook heel makkelijk schoon door met lauwwarm water te dweilen. Schoonmaakmiddelen zijn niet nodig en eerder af te raden.

Een gietvloer is hygiënisch

Wist je dat de gietvloer een van de meest hygiënische vloeren is? Dit komt omdat het gladde materiaal vuil en stof afstoot. Bovendien is een gietvloer volledig naadloos. Hierdoor kan er geen stof in naden, gaten of kieren terechtkomen. Doordat de vloer ook makkelijk schoon te maken is, zorgt een gietvloer voor een goede hygiëne in huis. Veel mensen met een allergie kiezen dan ook voor een hygiënische gietvloer als basis in het interieur. Ook veel gezinnen met kinderen profiteren van de praktische voordelen van een gietvloer.

Een gietvloer gaat lang mee

Een ander praktisch voordeel van een gietvloer is dat deze zeer duurzaam is. Een gietvloer gaat namelijk jarenlang mee. Heb je kinderen of te maken met andere zware belasting, dan weet je dat een gietvloer tegen een stootje kan. Het kan wel zijn dat een gietvloer na jaren intensief gebruik minder mooi begint te worden. In dat geval kun je simpelweg de toplaag laten vervangen. De vloer is dan weer als nieuw en je kunt weer jaren vooruit.

Meer weten over de praktische voordelen van een gietvloer?

Wil je meer weten over de praktische voordelen van een gietvloer? We helpen je graag! Je kunt met ons in contact komen door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Binnen enkele werkdagen ontvang je van ons een op maat gemaakte prijsopgave.