Vijf bijzondere kenmerken van een gietvloer

Vijf bijzondere kenmerken van een gietvloer

Een gietvloer is een populaire vloer. Een gietvloer is dan ook een vloer van hoge kwaliteit met veel bijzondere eigenschappen. Ken jij deze vijf bijzondere kenmerken van een gietvloer al?

1. Hygiënisch

Een gietvloer is een erg hygiënische vloer. De vloer is volledig strak en naadvrij en wordt precies op maat aangebracht zodat er ook geen kiertjes bij de randen voorkomen. Stof heeft zo keen kans om achter te blijven en kan je de vloer makkelijk schoon houden. Daarnaast is een gietvloer waterafstotend, waardoor je wanneer er iets gemorst wordt dit ook makkelijk kan verwijderen.

2. Duurzaam

Een gietvloer is een vloer van hoge kwaliteit en gaat daarom erg lang mee. De vloer is sterk en zal niet snel beschadigen. Mocht de vloer na enkele jaren niet meer zo mooi zijn dan in het begin, dan is er slechts een nieuwe toplaag nodig om de vloer weer zo goed als nieuw te maken.

eigenschappen van een gietvloer

3. Past in elke kamer

Een gietvloer is geschikt voor elke ruimte in een woning. Om zijn hygiënische en waterafstotende eigenschappen past de gietvloer goed in de keuken en in de badkamer. Maar een gietvloer is ook comfortabel en ziet er prachtig uit, daarom is de gietvloer ook geliefd in de woonkamer en de slaapkamer.

4. Veelzijdige look

Een gietvloer is een prachtige strakke vloer die in erg veel kleuren verkrijgbaar is. De vloer past niet alleen bij een strak en minimalistisch interieur, maar ook goed bij een modern interieur of  een industrieel interieur. Maar ook bij andere interieurstijlen als landelijk, klassiek of bohemien kan een gietvloer prachtig staan. De vloer zal dan juist voor rust zorgen en niet afleiden van de verdere inrichting van de kamer.

5. Comfortabel

Een gietvloer is strak, maar ook erg comfortabel! Vooral een gietvloer van polyurethaan is erg geschikt voor in woningen. Deze gietvloer is namelijk licht elastisch waardoor je met plezier over de vloer zal lopen. Om de vloer nog comfortabeler te maken is het mogelijk om deze te combineren met vloerverwarming.

Bron afbeelding: Pinterest