Tips voor inrichten bij een allergie

Tips voor inrichten bij een allergie

Jammer genoeg zien we het maar al te vaak om ons heen. Steeds meer mensen krijgen last van een allergie. Kinderen kunnen soms te maken hebben met uiteenlopende klachten, maar ook volwassenen kunnen flink last hebben van een allergie. De oorzaak hiervan kan heel verschillend zijn. Voor sommige mensen is het de huisstofmijt, andere mensen reageren weer op schimmels. Ook huisdieren of pollen kunnen soms een trigger zijn. Gelukkig kun je met simpele ingrepen binnenshuis je leefklimaat verbeteren. Wij geven je tips voor het inrichten bij een allergie.

Zorg voor gladde meubels

Je huis inrichten bij een allergie lijkt moeilijk. Maar eigenlijk is het principe simpel. Ben je allergiegevoelig, dan moet je zorgen voor meubels die zo weinig mogelijk stof aantrekken. In dat geval kunnen huisstofmijt of andere allergenen niet achterblijven op of in je meubels. Een goede optie zijn meubels van leer of nepleer. Ook kun je kiezen voor stoelen of banken die zo strak mogelijk zijn. Als er veel gaatjes en kiertjes zijn, kunnen er stof en allergenen achterblijven. Strakke meubels zonder veel poespas zijn makkelijker schoon te houden.

Goedkope gietvloer Amsterdam - inrichten bij een allergie

Kies je gordijnen en decoratie slim

Net als je meubels is het verstandig om je gordijnen ook slim te kiezen. Gordijnen van stof trekken veel stof aan. Bij een allergie kun je het beste kiezen voor luxaflex. Dit materiaal trekt geen stof aan. Vind je luxaflex te steriel of simpelweg niet mooi? Kies dan voor een rolgordijn. Deze zijn van stof gemaakt, maar zijn wel makkelijk schoon te houden. Heb je verder veel stoffen kussentjes in huis? Probeer deze te vervangen door een variant van leer of nepleer. Verder kun je het beste je interieur zo sober mogelijk houden. Als je veel spullen en prullaria hebt, moet je dit ook schoonhouden. Aangezien je vaak stof zal moeten verwijderen, kun je het jezelf maar beter zo makkelijk mogelijk maken.

Kies voor een gietvloer

Inrichten bij een allergie vraagt om een gladde hygiënische vloer. In dat geval valt tapijt al gauw af. Een vloer moet stof kunnen afstoten. Een houten vloer of laminaat zouden dus in aanmerking kunnen komen. Toch valt dit in de praktijk nog wel eens tegen. Een houten vloer en laminaat zijn namelijk niet volledig naadloos. Hierdoor blijven er stof en vuil achter in kiertjes en gaatjes. Voor een allergievriendelijk interieur is daarom een gietvloer een van de betere keuzes. Een gietvloer is namelijk volledig naadloos en tegelijk vloeistofdicht. Hierdoor kan een gietvloer makkelijk schoongemaakt worden. Een gietvloer is niet voor niets een van de meest hygiënische vloeren.

Last van schimmel?

Sommige mensen reageren niet op allergenen, maar juist op schimmel. Dit is een heel vervelende situatie, want schimmels zijn vaak niet zichtbaar. Toch kan dit voor heftige klachten zorgen. In dat geval is het fijn om te weten dat een gietvloer ook in de douche en badkamer kan worden aangebracht. In een badkamer ontstaat makkelijk schimmel vanwege het vele vocht. Ook hebben veel mensen tegels, waardoor er in de voegen makkelijk schimmel kan ontstaan. Als je voor een gladde, naadloze gietvloer kiest in de badkamer, dan kun je schimmel tegengaan. Als je hierbij zorgt voor een goed ventilatiesysteem, kunnen je klachten wel eens flink afnemen.

Inrichten bij een allergie, meer weten?

Wil je meer tips over inrichten bij een allergie? Of over een gietvloer? Je kunt met ons in contact komen door online een offerte aan te vragen. Je ontvangt dan binnen enkele werkdagen een op maat gemaakte prijsopgave. Zo heb je meteen een indicatie van de kosten.