Hoe wordt de prijs van uw gietvloer bepaald?

Hoe wordt de prijs van uw gietvloer bepaald?

Overweegt u een gietvloer aan te laten leggen in uw woning of bedrijfsruimte? Goed idee! Zoals u wellicht wel hebt gelezen, hebben gietvloeren een strakke, tijdloze uitstraling en zijn ze bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. Dankzij deze en nog diverse andere eigenschappen is een gietvloer geschikt voor toepassing in veel verschillende ruimten.

Maar voordat u een gietvloer aanschaft, wilt u natuurlijk weten op welke kosten u moet rekenen. De prijs van een gietvloer is afhankelijk van diverse factoren. In deze blog bespreken we deze factoren met u.

Hoeveel vierkante meter?

Allereerst is de prijs van uw gietvloer uiteraard afhankelijk van het aantal vierkante meters dat moet worden aangelegd. Hoe meer vierkante meters, hoe duurder de gietvloer denkt u wellicht. Dit klopt tot op zekere hoogte. Hoe meer vierkante meters u namelijk afneemt, hoe lager de prijs per vierkante meter wordt. Dit voordeel begint bij een afname van 50 vierkante meter gietvloer.

Belangrijk: de voorbereiding van de ondervloer

Bij de aanleg van een gietvloer spelen de voorbereidingen een belangrijke rol. Eerder noemden we al even kort de strakke afwerking. Deze afwerking kan alleen worden bereikt met een volledig vlakke en egale ondergrond. Voordat de gietvloer wordt aangelegd, beoordelen onze specialisten de ondervloer. Indien nodig zal de ondervloer worden geëgaliseerd voor een zo strak mogelijk resultaat. Ook de voorbereidingswerkzaamheden die nodig zijn spelen dus een rol in het totale kostenplaatje van uw gietvloer.

Uw persoonlijke wensen en eisen bepalen mede de prijs

Tot slot bepalen natuurlijk ook uw persoonlijke wensen en eisen een belangrijke rol. Bent u op zoek naar een relatief standaard gietvloer of heeft u unieke wensen voor de afwerking? Ook deze wensen hebben invloed op de prijs die u uiteindelijk voor uw gietvloer betaalt.

Meer weten over de aanleg van een gietvloer?

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden voor de aanleg van een gietvloer? Neem dan contact met ons op en plan een bezoek aan onze showroom. Hier vertellen we u graag alles over onze gietvloeren en de mogelijkheden in uw woning of bedrijfsruimte.