Gietvloer in vergelijking met andere vloeren

Gietvloer in vergelijking met andere vloeren

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe vloer? Dan kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Want welke vloer is nou geschikt voor vloerverwarming en welke is hygiënisch? Welke vloer gaat het langst mee? Wij hebben de verschillen voor je op een rijtje gezet. Lees gauw verder over de gietvloer in vergelijking met andere vloeren.

Een gietvloer in vergelijking met tapijt

Wanneer je een gietvloer met tapijt vergelijkt, dan kom je er al gauw achter dat deze vloeren totaal verschillend zijn. Een gietvloer is gemaakt van strak en glad materiaal. Tapijt daarentegen is pluiziger en heeft reliëf. Ook is tapijt zachter dan een gietvloer. Vloerbedekking voelt aangenaam aan en is lekker om op te lopen. Toch heeft een gietvloer deze eigenschappen ook. Een gietvloer is namelijk gemaakt van licht elastisch materiaal en voelt aangenaam en comfortabel aan de voeten.

Qua onderhoud is tapijt een relatief lastige vloerbedekking. Dat komt omdat er makkelijk vuil en stof in het tapijt kan trekken. Ook zijn gemorste vloeistoffen heel moeilijk weer te verwijderen. Met een gietvloer is dit een ander verhaal. Een gietvloer is vloeistofdicht, dus deze kan makkelijk met water schoongemaakt worden. Verder is een gietvloer naadloos en stofwerend. Er kan dus nergens stof en vuil in kiertjes achterblijven.

Wil je vloerverwarming? Dan kun je beter voor een gietvloer kiezen. Helaas houdt tapijt een gedeelte van de warmte tegen. Het materiaal van de gietvloer is juist wel heel geschikt. Dit laat de warmte goed door en verwarmt de ruimte in korte tijd. Als je kijkt naar duurzaamheid dan gaat de gietvloer langer mee dan tapijt.

gietvloer in vergelijking met andere vloeren

Een gietvloer in vergelijking met een houten vloer

Over smaak valt niet te twisten. Daarom zijn een houten vloer en een gietvloer moeilijk te vergelijken. Een houten vloer is gemaakt van natuurlijk materiaal en heeft een warme uitstraling. Een gietvloer daarentegen is modern en strak. Toch kan een gietvloer ook een natuurlijke en warme uitstraling hebben. Qua onderhoud is een gietvloer makkelijker te onderhouden. Hout is namelijk niet waterafstotend en beschadigd makkelijk. Een gietvloer is gemaakt van ijzersterk materiaal wat veel belasting aankan. Daarom is het onderhoud makkelijker en gaat een gietvloer langer mee.

Zowel bij een gietvloer als een houten vloer kan vloerverwarming geplaatst worden. De houten vloer moet hiervoor echter nog wel een extra behandeling krijgen. Een gietvloer is van zichzelf al bestand tegen de warmte van vloerverwarming. Verder is een houten vloer iets gehoriger dan een gietvloer

Een gietvloer in vergelijking met een stenen vloer

Een stenen vloer en een gietvloer hebben veel overeenkomsten. Beide vloeren zijn sterk, hygiënisch en gaan jarenlang mee. Ook kunnen beide vloeren goed met vloerverwarming gecombineerd worden. Het verschil zit hem in het comfort en de uitstraling. Een stenen vloer is harder dan een gietvloer. Heb je een gezin met jonge kinderen? Dan is een stenen vloer minder geschikt. Een gietvloer is dan comfortabeler. Qua uitstraling heeft een stenen vloer een iets meer natuurlijke uitstraling. Toch doet de gietvloer hier niet voor onder. Bij een gietvloer worden natuurlijke materialen met met strakke looks gecombineerd. Zo lijkt je ruimte groter.

Een gietvloer in vergelijking met linoleum

Ook een gietvloer en linoleum vloer lijken op elkaar. Beide vloeren hebben strakke looks en passen in een modern interieur. Ook gaan beide vloeren lang mee en zijn ze makkelijk in het onderhoud. Je kunt zowel linoleum als een gietvloer in vele kleuren verkrijgen. Het verschil tussen beide vloeren zit hem in het materiaal. Zo is een linoleum vloer niet vochtbestendig. Een gietvloer weer wel. Zodoende kun je een gietvloer makkelijk in de keuken, badkamer of zelfs buiten laten aanleggen!

Meer weten?

Heb je nog vragen of nieuwsgierig naar het kostenplaatje voor een gietvloer? Vraag een vrijblijvende offerte aan!