Gietvloer in de douche

Gietvloer in de douche

De gietvloer is ontzettend populair in Nederland en dat is niet voor niets. Gietvloeren zijn sterk, duurzaam en ook nog eens heel mooi. Wat de vloer nog geliefder maakt is dat een gietvloer vele verschillende toepassingen kent. Zo worden gietvloeren gelegd in bedrijfspanden, oude appartementen, maar ook in nieuwbouwhuizen. Iets wat niet veel mensen weten is dat een gietvloer in de douche of badkamer ook veel voordelen met zich meebrengt. We vertellen je hier graag meer over.

Waarom een gietvloer in de douche of badkamer nemen?

Veel mensen kiezen tegels voor hun badkamer en douche. Dit lijkt een logische keuze. Tegels hebben namelijk een waterdichte en waterafstotende laag. Wat veel mensen echter vergeten is dat de voegen tussen de tegeltjes niet waterdicht zijn en dat dit dus een plek is waar vaak schimmels en ander vuil zich ophoopt. Tegels in je badkamer is dus minder praktisch als je dacht. Bij een gietvloer heb je daar allemaal geen last van. Een gietvloer is namelijk volledig strak, egaal en naadloos. Omdat de vloer ook vloeistofdicht is, is de vloer makkelijk schoon te houden. Een grote plus voor meer hygiëne dus.

Gietvloer in de douche of badkamer

Gietvloer laten doorlopen

Mensen die een gietvloer in hun huis laten aanbrengen, kiezen er vaak voor om deze ook door te laten lopen in de badkamer. Bij goedkope-gietvloeren.nl betaal je namelijk een lagere prijs per vierkante meter naarmate de oppervlakte groter wordt. Bovendien staat het natuurlijk een stuk netter in huis als de vloer op de gehele verdieping hetzelfde is.

Comfort en luxe

Het kan natuurlijk zijn dat je er voor kiest om de gietvloer alleen in de badkamer aan te laten brengen. Dit is ook een zeer goede optie. Met een gietvloer in de douche of badkamer geef je die ruimte direct een upgrade. Je badkamer lijkt groter vanwege de strakke looks van de gietvloer. Ook het design en het robuuste materiaal dragen bij aan een gevoel van luxe. Bovendien is een gietvloer in de badkamer altijd gemaakt van kunststof. Dit zorgt voor een aangenaam gevoel aan je voeten. Wil je extra comfort? Dan kan je de gietvloer combineren met vloerverwarming.

De geschikte gietvloer voor in de badkamer

Opgelet, niet alle gietvloeren zijn geschikt voor in de badkamer. Vanwege het vele vocht en water in de ruimte, moet  een gietvloer in de badkamer zijn gemaakt op basis van kunststof. Bij goedkope-gietvloeren.nl zijn er twee type vloeren die voor de badkamer in aanmerking komen. Dat zijn de Epoxy gietvloer en de PU gietvloer. Beide vloeren zijn gemaakt van kunsthars wat ze geschikt maakt voor de badkamer. Toch zullen wij voor bij jou in huis eerder een PU gietvloer aanraden. Een PU gietvloer is gemaakt van polyurethaan, een licht elastisch materiaal, wat zacht aanvoelt aan je voeten. Dit in tegenstelling tot de Epoxy gietvloer die relatief hard aanvoelt.

Offerte

Blijf je met vragen zitten? Of wil je gewoon wat meer informatie over een gietvloer in de douche of badkamer? Je kunt met ons in contact komen door een offerte aan te vragen. Dit is geheel vrijblijvend. Binnen 5 werkdagen ontvang je dan een prijsopgave zodat je direct een beeld hebt van het kostenplaatje.

Bron afbeelding: Pinterest