Gietvloer en houten vloer combineren

Gietvloer en houten vloer combineren

Ben je zowel fan van een houten vloer als een gietvloer? Misschien twijfel je wel wat je dan moet kiezen voor in je woning of kantoor. Gelukkig is er goed nieuws. Je kunt een gietvloer en houten vloer namelijk ook allebei nemen! De combinatie van de twee zorgt voor een prachtig origineel effect die je interieur direct een bijzondere uitstraling geeft. In deze blog leggen we je uit waarom een gietvloer en houten vloer zo’n goede combinatie zijn en waar je op moet letten.

Een bijzondere uitstraling

Door een gietvloer en houten vloer te combineren, creëer je een onverwachts effect. Dat komt omdat je glad materiaal combineert met robuust en natuurlijk materiaal. Hierdoor lijkt de gietvloer minder steriel en de houten vloer krijgt een frisse uitstraling. Het is juist deze combinatie die zorgt dat je interieur zowel een warme als frisse uitstraling krijgt.

De combinatie van gietvloer en hout is bijzonder fraai met glazen deuren met stalen kozijnen. Hierbij wordt industrieel gecombineerd met een klassieke betonnen look waarbij hout het geheel afmaakt:

gietvloer en hout gecombineerd

Hier zie je overigens dat een donkere kleur gietvloer ook prachtig samengaat met een houten vloer. Het is een mooie manier om overgang te creëren.

Praktische redenen

Een gietvloer met houten vloer is ook geliefd vanwege praktische redenen. Een gietvloer is namelijk vloeistofdicht en dus erg geschikt voor in de badkamer. Doordat een gietvloer volledig egaal is en geen kiertjes of voegen heeft, is deze erg hygiënisch. Tussen tegeltjes blijft nog wel eens schimmel achter. Met een gietvloer is dit verleden tijd.

gietvloer hout badkamer
Ook in de keuken is een gietvloer favoriet. In de keuken kunnen er nog wel eens wat etensresten rondvliegen en het is belangrijk dat er geknoeid kan worden. Een gietvloer in de keuken is dan ook ideaal. Je kunt een gietvloer namelijk makkelijk even schoonmaken met wat lauwwarm water. We zien veel huishoudens kiezen voor een hygiënische gietvloer op hun kookeiland.

gietvloer hout keuken
Een gietvloer en houten vloer in combinatie met een keukenblok van hout is helemaal een prachtige combinatie. Wat vind jij?

Gietvloer houten keukenblok
Een andere reden voor het combineren van een houten vloer met een gietvloer is dat het ideaal is met kinderen. Een houten vloer is mooi, maar kinderen moeten ook gewoon hun gang kunnen gaan. Daarom zien we dat sommige huishoudens een speciaal gedeelte voor kinderen in huis creëren. Waar de gietvloer ligt, mag het vies worden, want daar kan makkelijk schoongemaakt worden.

gietvloer houten vloer kids Gietvloer en houten vloer, waar op letten?

Een gietvloer en houten vloer zijn samen een goede combinatie op esthetisch en praktisch vlak. Maar zijn er speciale dingen waar je op moet letten? Ja! De dikte van een houten vloer is namelijk niet gelijk aan die van een gietvloer. Een gietvloer is extreem dun. Maak dus precieze berekeningen vanaf de ondervloer. Zo loopt de vloer mooi waterpas in elkaar over. Houd hierbij in gedachten dat een houten vloer bij temperatuurverschillen nog wel eens kan uitzetten of krimpen.

overgang houten vloer gietvloer
Meer informatie?

Ga voor de aanleg van een gietvloer en houten vloer combinatie altijd in zee met een specialist. Deze kan je helpen met de berekeningen en de precieze uitvoer. De specialisten van Goedkope-gietvloeren.nl hebben door jarenlange ervaring veel expertise opgebouwd. Vraag een vrijblijvende offerte aan om met ons in contact te komen. Ons team klantenservice helpt je graag.

Bron foto 1: Pinterest

Bron foto 2: Pinterest

Bron foto 3: Pinterest

Bron foto 4: Pinterest

Bron foto 5: Pinterest

Bron foto 6: Pinterest