Is een gietvloer glad?

Is een gietvloer glad?

Als je zelf wel eens bent gevallen op een gladde vloer, weet je hoe vervelend het is. Een gladde vloer kan makkelijk val- en glijpartijen veroorzaken die je maar beter kunt voorkomen. Veel mensen zijn overtuigd van een gietvloer, maar vragen zich af of een gietvloer glad is. Of een gietvloer glad is, hangt af van verschillende factoren. In principe is een gietvloer niet glad, maar er zijn enkele uitzonderingen. Lees gauw verder, want we leggen het je allemaal uit.

Gietvloer in de douche of badkamer

Een gietvloer is de ideale vloer voor in huis. Comfortabel, duurzaam en heel stijlvol. Vandaar dat veel van onze klanten ervoor kiezen om hun gietvloer in de badkamer te laten doorlopen. Zo maak je de ruimtes tot een mooi geheel. Doordat een gietvloer vloeistofdicht is, kan dit prima. Een gietvloer is namelijk makkelijk bestand tegen rondspetterend water. Een gietvloer is in principe niet glad, maar als deze nat wordt, kan dit soms wel gladde effecten geven. In de douche of badkamer is het daarom verstandig om een badkamermat neer te leggen of te zorgen voor een antislipmatje. Eigenlijk is dit hetzelfde als je tegels in je badkamer hebt. Ook dan kan vocht zorgen voor gladheid.

gietvloer glad

Garages, fabriekshallen en werkplaatsen

Heb je een gietvloer in je garage, werkplaats of fabriekshal? En werk je met vloeistoffen? Of zijn er voertuigen die soms olie of benzine kunnen lekken? Dan is er de mogelijkheid om een extra antisliplaag op je gietvloer te laten aanbrengen. Dit zorgt voor extra veiligheid. Op deze manier kun je op een efficiënte manier voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Geen slipgevaar voor jou en je medewerkers.

gietvloer glad

Slijtage

Een gietvloer is een sterke, duurzame vloer die jarenlang meegaat. In principe heb je daarom in jaren geen omkijken naar je vloer. Wordt de vloer echter heel intensief gebruikt, bijvoorbeeld omdat je te maken hebt met intensieve belasting, dan kunnen er naar verloop van tijd lichte slijtageplekken ontstaan. Dit kan soms gladheid veroorzaken. Laat in dat geval altijd een specialist naar je vloer kijken!

Conclusie: Is een gietvloer glad?

Een gietvloer is in principe niet glad. Het is een stevige vloer die stabiel aanvoelt. Uitzonderingen zijn wanneer er vocht of sterke slijtage in het spel zijn. Heb je nog vragen of wil je simpelweg meer informatie? Je kunt met ons in contact komen door een vrijblijvende offerte aan te vragen.