Is een gietvloer duurzaam?

Is een gietvloer duurzaam?

Bij de inrichting van ons huis houden we steeds meer rekening met het milieu. We zijn bezorgd over de opwarming van de aarde en willen graag een steentje bijdragen aan een gezonder klimaat. Daarom kiezen we graag voor verantwoorde producten, ook voor in huis. Maar hoe zit het met een gietvloer? Is een gietvloer duurzaam? Hoe lang gaat deze mee en helpt een gietvloer bij energiebesparing? Lees gauw verder om het antwoord op deze vragen te vinden.

Lange termijn investering

Als je investeert in een gietvloer, is het goed om te weten dat deze vloer jaren meegaat. In principe kun je er zelfs vanuit gaan dat een gietvloer je leven lang meegaat! Dat komt omdat een gietvloer is gemaakt van enorm sterk materiaal. Dit materiaal is slijtvast en oersterk. Zelfs met intensieve belasting blijft een gietvloer lang mooi. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat een gietvloer na jaren intensieve belasting minder mooi wordt. In dat geval kun je eenvoudig de toplaag laten vervangen. Dit is een eenvoudige ingreep en kun je vergelijken met het schuren en lakken van een parketvloer. Een gietvloer is dus verre van een korte termijn vloer. Van een vluchtige interieurtrend die na een paar jaar vervangen moet worden, is geen sprake. Een gietvloer duurzaam? Zeker te weten!

gietvloer in woonkamer - gietvloer duurzaam

Weg met vervuilende schoonmaakmiddelen !

Als je je verdiept in verschillende vloeren zie je al gauw dat een gietvloer een van de meest hygiënische vloeren is. Dat komt omdat de vloer volledig naadloos is en er nergens stof achter kan blijven in de gaatjes of kiertjes. Daarnaast is een gietvloer ook nog eens gemaakt van antistatisch materiaal. Dit zorgt ervoor dat de gietvloer van zichzelf vuilafstotend is. Een gietvloer is heel eenvoudig schoon te maken. Dit doe je door simpelweg met wat water te dweilen. Schoonmaakmiddelen raden we je af. Het onderhoud van je vloer kun je dus zonder vervuilende schoonmaakmiddelen doen. En dat is ook nog weer eens beter voor het milieu.

Energiebesparend

Een gietvloer is duurzaam vanwege zijn isolerende functie. Doordat een gietvloer geen gaatjes of kiertjes heeft en egaal de ruimte bedekt, kan er weinig warmte verloren gaan. Een goede vloerisolatie zul je zeker merken op je energierekening. Wil je meer? Dan kun je overwegen om vloerverwarming onder je gietvloer aan te brengen. Een gietvloer en vloerverwarming zijn een gouden combinatie. Dit komt omdat het materiaal van de gietvloer de warmte makkelijk geleidt. Zo worden je ruimtes snel en egaal verwarmd. Zeker vloerverwarming met een gietvloer zorgt voor forse energiebesparingen. Jij blij en het milieu blij. Beter kan haast niet.

Geen materiaalverspilling

Bij het aanleggen van een gietvloer wordt heel precies te werk gegaan. Door middel van precieze berekeningen kan de specialist nauwkeurig nagaan hoeveel materiaal er nodig is. Op deze manier zijn we er zeker van dat er geen overbodig materiaal overblijft wat weggegooid moet worden.

Is een gietvloer duurzaam? Meer weten?

Misschien blijf je na het lezen van deze blog zitten met vragen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wil je liever eerst een beeld van de kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Binnen een paar werkdagen ontvang je dan een op maat gemaakte prijsopgave.