Gietvloer buiten, een goed idee?

Gietvloer buiten, een goed idee?

Steeds meer mensen raken overtuigd van de voordelen van een gietvloer. Deze is zelfs zo populair dat steeds meer mensen vragen of een gietvloer ook buiten aangebracht kan worden. Dat kan zeker. Het is geen eenvoudige klus, dus je moet rekening houden met een aantal dingen. Dit neemt niet weg dat een gietvloer buiten een geweldig idee is. Lees gauw meer.

Gietvloer buiten, waarom eigenlijk?

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een gietvloer buiten? Als eerste is daar het ruimtelijke effect. Veel mensen laten de gietvloer binnenshuis naar buiten lopen. Dit verbindt de binnenruimte met de buitenruimte en dit creëert een luxueus ruimtelijk effect. Vandaar dat dit in hotels en vakantiewoningen vaak gebruikt wordt. Een gietvloer wordt in dat geval toegepast als een terras. Ook veel particulieren hebben deze optie inmiddels ontdekt. Het materiaal van de gietvloer is namelijk erg comfortabel aan de voeten en heerlijk om op te zonnebaden. En wat te denken van het onderhoud. Een gietvloer is namelijk egaal en naadloos. Ideaal om schoon te vegen dus.

waarom kiezen voor een gietvloer? - gietvloer buiten

Materiaal

Het materiaal voor een gietvloer buiten is niet hetzelfde als voor een gietvloer binnen. Dit komt omdat een gietvloer buitenshuis te maken heeft met grote temperatuurswisselingen, hoosbuien en hagelstenen. De vloer moet hier allemaal tegen bestand zijn. Gelukkig hebben wij voldoende materialen in huis om in uw situatie de ideale gietvloer voor buiten te creëren.

Ondergrond

Voor de aanleg van een gietvloer is een droge, schone en vlakke ondergrond vereist. Buiten kan dat soms lastig zijn. Misschien is de tuin nog niet helemaal aangelegd of is de vloer niet helemaal droog. Als je merkt dat de ondergrond niet helemaal vochtvrij is, moet je een vochtwerende laag laten aanbrengen alvorens de gietvloer aangelegd kan worden. Ook hierbij zullen wij je adviseren. Is de ondergrond niet in orde, dan kan een gietvloer niet mooi en solide aangebracht worden.

Goed weer voor tenminste 4 dagen

Bij het aanbrengen van een gietvloer wordt gewerkt met laagjes. Ieder laagje wordt apart aangebracht. Hiertussen zit een droogtijd om de vloer goed te laten harden. In die tijd mag de gietvloer in geen geval nat worden. Voor een gietvloer buiten kan dat soms wel eens lastig zijn. Het mag dus tenminste 4 dagen niet regenen, maar het mag ook weer niet te warm of koud zijn.  Vandaar dat de meeste gietvloeren buiten in de zomer worden aangelegd. Wij kijken samen met u naar data waarop de weersomstandigheden goed zijn.

Advies en begeleiding

Zelf een gietvloer aanleggen is een ingewikkelde klus, zelfs als je een goede klusser bent. Bovendien kunnen de kleinste foutjes voor grote gevolgen zorgen die erna niet meer kunnen worden verwijderd. Voor een gietvloer buiten geldt dit nog meer. Wij raden dan ook ten sterkste af of om zelf aan de slag te gaan met een gietvloer buitenshuis. Dit proces vraagt te veel precisie en ervaring. Schakel dus ten alle tijde een specialistische vakman in.

Meer weten?

Wil je meer weten over een gietvloer buitenshuis? Of ben je eerst benieuwd naar het kostenplaatje? Vraag dan online een vrijblijvende offerte aan. Dit verplicht je tot niets en zo heb je meteen een beeld van de kosten.