Feiten en fabels over gietvloeren

Feiten en fabels over gietvloeren

Je hoort van alles over gietvloeren. De vloeren zouden erg duurzaam zijn, maar gietvloeren zouden bijvoorbeeld ook erg duur zijn. Wat is hiervan waar en wat niet? In deze blog vertellen we je wat feiten zijn en wat fabels

1.Een gietvloer is duurzaam

Dit is een feit! Een gietvloer is een duurzame vloer die lang meegaat. Je kan echt jarenlang genieten van een gietvloer. Zelfs als de toplaag na een aantal jaren versleten is kan je deze weer laten vervangen. Hierdoor ziet de vloer er weer als nieuw uit.

2. Een gietvloer is duur

Dit klopt een beetje. Een gietvloer is inderdaad duurder dan andere type vloeren. Vooral vloerbedekking en linoleum zijn goedkoper. Maar je krijgt voor de hogere prijs dan ook een totaal andere vloer van hoge kwaliteit. Daarnaast gaat een gietvloer erg lang mee, vaak langer dan goedkopere vloeren. Daarom is een gietvloer de investering zeker waard.

3. Een gietvloer gaat niet samen met vloerverwarming

Dit is niet waar. Een gietvloer gaat juist perfect samen met vloerverwarming. Omdat een gietvloer erg dun is wordt de warmte snel door de ruimte verspreid. In combinatie met een gietvloer kan vloerverwarming zelf de hoofdverwarming van jouw woning zijn.

4. Een gietvloer heeft snel vlekken

Ook een fabel! Een gietvloer is juist een vloer die makkelijk schoon te houden is. Slechts met warm water en een dweil krijg je de vloer makkelijk schoon. Ook gemorste vloeistoffen die hardnekkige vlekken kunnen veroorzaken als koffie of rode wijn kan je verwijderen voordat ze vlekken achterlaten. Het is wel belangrijk dat je er snel bij bent. Haal de vloeistof met een natte doek weg.

feiten en fabels over een gietvloer

5. Een gietvloer kan je niet meer weghalen

Feit! Het is waar dat een gietvloer niet meer makkelijk te verwijderen is. Maar gelukkig is dit geen probleem. Want als je echt een andere vloer wilt, dan is het altijd mogelijk om dit over de gietvloer aan te brengen. Een gietvloer is immers erg dun.

6. Gietvloeren zijn krasbestendig

Nee, dit is een fabel. Helaas zijn gietvloeren niet 100% krasbestendig. Het is daarom belangrijk om de gietvloer te beschermen. Doe dit door viltjes onder meubels te plaatsen, schoenen in huis uit te doen en een mat voor de deur te plaatsen.

En, in welke fabels over gietvloeren geloofde jij? Hier lees je meer over gietvloeren.