Het verschil tussen een goedkope epoxyvloer en een gietvloer

Wij krijgen wel eens de vraag: “wat is nou precies het verschil tussen een goedkope epoxyvloer en een gietvloer ? Het antwoord is heel simpel, er is eigenlijk geen verschil. Een epoxyvloer is namelijk een soort gietvloer. Een gietvloer een is overkoepelende benamingen voor alle vloeren die gietend worden aangebracht, waaronder een epoxyvloer. Gietvloeren worden in verschillende fases aangebracht. Dit zijn andere gietvloeren die wij aanbieden:

  • woonbeton vloeren
  • betonlook vloeren
  • vloercoating vloeren

De populaire epoxyvloer

Een epoxyvloer is een gietvloer met veel unieke eigenschappen. Een epoxyvloer is hygiënisch, strak en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Maar de epoxyvloer is vooral populair omdat het een erg sterke vloer is. Daarom wordt de epoxyvloer veel in de industrie gebruikt. De epoxyvloer kan het gewicht van zware machines of voertuigen goed aan en gaat jarenlang mee. Het is een populaire gietvloer voor bedrijven en wordt sinds kort ook wel gebruikt in winkels en showrooms. Een epoxyvloer is niet geschikt voor in woningen omdat deze niet comfortabel genoeg aanvoelt. In woningen zijn onze andere gietvloeren aan te raden.

Het verschil tussen een goedkope epoxyvloer en een gietvloer

De prijs van een epoxyvloer

De prijs van een epoxyvloer hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste factor is de oppervlakte van de vloer. Uiteraard geldt dat hoe groter het oppervlakte, hoe hoger de prijs is. Maar, u krijgt bij een groter oppervlakte ook een aanzienlijke korting. Dit maakt het heel aantrekkelijk om een epoxyvloer op een grotere oppervlakte te laten aanbrengen. Lees hier meer over onze epoxyvloer prijzen.

Maak uw keuze in onze showroom

Weet u nog niet zeker of u wilt kiezen voor een epoxyvloer of voor een andere gietvloer? Dan willen we u van harte uitnodigen in onze showroom voor een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we u voorbeelden van onze gietvloeren laten zien en kunnen we de voordelen van elke gietvloer met u bespreken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een adviesgesprek of vraag bij interesse direct een offerte aan.

Wil je een specifieke prijsopgave voor jouw woonruimte of bedrijfspand?

Neem contact op en we voorzien je graag van een offerte

Klik hier voor een offerte op maat