Een nieuwe toplaag voor een gietvloer

Een nieuwe toplaag voor een gietvloer

Ligt jullie gietvloer al een tijdje en is hij niet meer zo mooi als in het begin? Niet getreurd! Door een nieuwe toplaag te laten aanbrengen zal de gietvloer er weer als nieuw uitzien. Het aanbrengen van een nieuwe toplaag is minder duur dan het aanbrengen van een nieuwe gietvloer. Daarnaast neemt het ook veel minder tijd in beslag.

Een nieuwe toplaag laten aanbrengen

Je kan een nieuwe toplaag laten aanbrengen om de gietvloer weer op te beuren. Als de gietvloer bijvoorbeeld is verkleurd of beschadigd dan is een nieuwe toplaag dé manier om dit weg te werken. Er kan een nieuwe toplaag in dezelfde kleur worden aangebracht, of juist in een andere kleur.

UV-bestendige toplaag

Bij het vervangen van de toplaag kan je de kleur van de gietvloer veranderen. Het is ook mogelijk om voor een UV-bestendige toplaag te kiezen. Zo zal de gietvloer in de toekomst niet meer verkleuren!

Nieuwe toplaag voor verschillende gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren en verschillende toplagen. Het team van goedkope-gietvloeren.nl zal nagaan welke toplaag het beste geschikt is voor jouw gietvloer. Wij leveren toplagen voor allerlei soorten gietvloeren. Neem contact met ons op om te overleggen welke toplaag bij jouw gietvloer past.

Gietvloer krassen? Ga voor een nieuwe toplaag!

Gietvloeren van lagere kwaliteit vertonen sneller krassen dan de duurdere slijtvaste gietvloeren. Heb jij last van krassen op je gietvloer? Dan kun je bij ons terecht voor een nieuwe toplaag. We verwijderen dan eerst de toplaag van jouw oude beschadigde gietvloer. Daarna schuren we de vloer op voor goede hechting. En als laatste brengen we de nieuwe toplaag aan zodat jouw gietvloer weer zo goed als nieuw is.

Ben je op zoek naar een vloercoating voor een industriële omgeving? Dan is de epoxy vloercoating de beste optie. Met een goedkope vloercoating van exopy heb je namelijk een nieuwe toplaag die twee keer zo hard is als beton.

Kan ik mijn gietvloer verven?

Toe aan een nieuwe kleur? Zelf gietvloer verven raden we absoluut af. Een verkeerde aanpak en bijtende verf kan de gietvloer aantasten. Hierdoor kan je gietvloer beschadigen, waardoor de waterdichte en slijtvaste eigenschappen verloren gaan. Als je een nieuwe kleur gietvloer wil, dan kun je de gietvloer opnieuw laten coaten. Onze vakmensen brengen dan een nieuwe toplaag in een andere kleur aan die ervoor zorgt dat jouw gietvloer weer jaren meegaat.

Gietvloer verven met een nieuwe coating

Ook als je een nieuwe kleur gietvloer wil is een nieuwe toplaag de beste manier om dit te doen. Ga niet zelf de gietvloer oververven, want dit beschadigt de gietvloer. Je kunt bij ons terecht voor een goedkope vloercoating in een andere kleur. Voor we de nieuwe toplaag aan jouw gietvloer toevoegen, halen we eerst de oude topcoating weg. Vervolgens zorgen we dat de nieuwe toplaag optimaal kan hechten door de vloer even op te schuren. En dan is het tijd voor een nieuwe coating.

UV-bestendige toplaag

Wanneer een nieuwe toplaag aanbrengen?

Wij adviseren om na ongeveer vijf jaar een nieuwe toplaag aan te brengen op een gietvloer. Een gietvloer die veel wordt gebruikt, zoals bij een groot gezin met kinderen en huisdieren of in een drukke winkel, is eerder aan vervanging toe dan een gietvloer die minder wordt belast. Wanneer een gietvloer minder wordt belast dan kan het zelfs zijn dat er pas na tien jaar een nieuwe toplaag nodig is.

Wat kost een nieuwe toplaag gietvloer?

De prijs van een nieuwe toplaag is afhankelijk van de hoeveelheid vierkante meters gietvloer die we gaan behandelen, het materiaal dat we gebruiken en de eigenschappen van de toplaag. Deze factoren beïnvloeden de prijs, waardoor de nieuwe coating duurder of juist goedkoper wordt. Als we een groter vloeroppervlak in één keer coaten, dan wordt de gemiddelde prijs per vierkante meter lager. Vraag een vrijblijvende offerte aan om de prijs voor jouw nieuwe toplaag te laten bereken.

Meer informatie over topcoatings of een offerte ontvangen

Wil je meer weten over de mogelijkheden of de kosten van een nieuwe toplaag? Neem dan contact met ons op of vraag online een offerte aan. Je kan bij ons terecht voor een nieuwe toplaag voor jouw gietvloer.