Een gietvloer laten renoveren

Een gietvloer laten renoveren

Een gietvloer is een sterke vloer die wel tegen een stootje kan. Toch kan het zijn dat jouw gietvloer is beschadigd of dat de gietvloer na jaren van intensief gebruik er niet meer zo mooi uitziet als in het begin. Dan is het mogelijk een gietvloer te laten renoveren.

Waarom een gietvloer laten renoveren?

Een gietvloer laten renoveren is een slimme keuze, want het renoveren van een gietvloer is veel goedkoper dan het aanschaffen van een totaal nieuwe vloer. Daarnaast kan je het renoveren van een gietvloer beter door ervaren vakmannen laten doen. Als je zelf probeert een gietvloer te renoveren is het mogelijk dat het misgaat en het probleem eigenlijk groter wordt. Het renoveren van een gietvloer is een precies werkje waar onze vakmannen jarenlange ervaring in hebben.

Een gietvloer plaatselijk laten renoveren

Scherpe voorwerpen kunnen krassen in een gietvloer veroorzaken. Als dit het geval is kan een gietvloer plaatselijk gerepareerd worden. Wij hebben altijd een oplossing op maat. Na de renovatie zal er niets meer van de schade te zien zijn.

Een toplaag laten vervangen

Na jaren intensief gebruik van een gietvloer kan de toplaag wat zijn versleten. Als dat het geval is kan er een volledig nieuwe toplaag geplaatst worden. Hierna ziet de gietvloer er weer als nieuw uit en kan je weer jaren genieten van de vloer.

Reparatie van een gietvloer voorkomen

Uiteraard heb je liever niet dat een gietvloer gerepareerd hoeft te worden. Je kan verschillende dingen doen om te voorkomen dat je gietvloer gerepareerd moet worden:

  • Koop een inloopmat. Een inloopmat houdt veel vuil bij de deur tegen, zodat het niet voor krassen op de vloer kan zorgen. Plaatst ook een mat bij de deur naar de tuin mocht je die hebben. Dit scheelt ook nog eens in schoonmaken.
  • Schoen uit binnenshuis. Als je het de gewoonte maakt om binnenshuis schoenen uit te doen zal je ook veel vuil buiten de deur houden. Zet een schoenenrek bij de deur met pantoffels of slippers die je hier aan kan trekken.
  • Viltjes op meubels. Plaats viltjes onder alle meubels zodat deze geen krassen veroorzaken als ze bewogen worden.
  • Vermijd rubber en plastic wieltjes. Rubber onder meubels kan een gietvloer doen verkleuren. Vermijd daarom meubels van rubber. Ook plastic wieltjes die je vaak onder bureaustoelen of rolbare bijtafeltjes vindt kunnen vervelende krassen in een gietvloer achterlaten.

Heb je interesse in gietvloer renovatie? Vraag dan direct online een offerte aan.