De gietvloer; een van de makkelijkste vloeren in onderhoud

De gietvloer; een van de makkelijkste vloeren in onderhoud

De gietvloer; een van de makkelijkste vloeren in onderhoud

Gietvloeren zijn enorm populair. Niet alleen onder particulieren voor in woningen, maar ook bij bedrijven. Dat heeft te maken met diverse voordelen, maar voornamelijk met het feit dat ze zo onderhoudsvriendelijk zijn. We durven wel te zeggen dat de gietvloer een van de makkelijkste vloeren is om te onderhouden.

Strak en naadloos oppervlak

De gietvloer is voornamelijk zo onderhoudsvriendelijk doordat de vloer naadloos wordt gelegd. Dit zorgt niet alleen voor een strakke, tijdloze uitstraling die bij veel mensen in de smaak valt, maar zorgt er bovendien voor dat er geen naden en kieren zijn waar vuil zich in op kan hopen.

Doordat vuil en stof zich alleen op het oppervlak van de vloer kan bevinden, is het voldoende om de gietvloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen met een vochtige doek. Gebruik hiervoor zoveel mogelijk alleen water. Zijn er vlekken op de vloer aanwezig die u niet met water weggepoetst krijgt? Gebruik dan een schoonmaakmiddel zonder zeep.

Intensieve reiniging met een boenmachine

Uiteraard kan het voorkomen dat u na een aantal jaren uw gietvloer intensief wilt reinigen. Wij adviseren u hiervoor een professionele boenmachine te gebruiken, die u kunt huren bij diverse schoonmaakbedrijven. Deze boenmachine reinigt de gietvloer namelijk intensief, maar niet op een hardhandige manier. Op den duur kan de topcoat waarmee de gietvloer is afgewerkt onder invloed van dagelijks gebruik gaan slijten. Het is mogelijk deze laag te laten vervangen, zodat uw gietvloer er weer als nieuw uitziet.

Geen groot onderhoud nodig wanneer u rekening houdt met het volgende

Een gietvloer heeft maar weinig tot geen groot onderhoud nodig. Zeker niet als u rekening houdt met de volgende dingen:

  • Schuif zo min mogelijk met meubels over de vloer of zorg voor viltjes onder de poten
  • Vermijd schoenen met zwarte zolen; deze zolen kunnen strepen veroorzaken
  • Zorg voor een goede schoonloopmat bij de deur die het meeste vuil onder de schoenen alvast kan verwijderen

Meer weten over het onderhoud van uw gietvloer?

Wilt u meer weten over hoe u uw gietvloer het beste kunt onderhouden? Neem dan contact met ons op en vraag ernaar bij een van onze medewerkers. Het is ook mogelijk een afspraak te plannen in onze showroom, waar we u de verschillende gietvloeren kunnen laten zien en hun unieke eigenschappen aan u uit kunnen leggen.