De beste vloeren om in de zomer koel te blijven

De beste vloeren om in de zomer koel te blijven

Heeft de hitte je in de greep? Mogelijk wil je dan graag een mobiele airco kopen die zal zorgen voor wat koelte in je woning. Dit werkt uiteraard goed, maar wist je dat je ook koel kunt blijven in je huis als de zon schijnt met behulp van vloeren? Ja, door een nieuwe vloer te laten plaatsen kan het echt kouder worden in je woning! Hierbij kun je onder meer kiezen voor een goedkope gietvloer, maar het is ook zeker een goed idee om juist een van de onderstaande vloeren te nemen in je huis zodat je woning wat koeler wordt in de zomer.

mobiele airco

Houten vloer

Houten vloeren passen goed in ons land vanwege de relatief lage veranderingen in de luchtvochtigheid, waardoor met name massief hardhout kan uitzetten en krimpen. Ze kunnen ervoor zorgen dat je huis koel blijft en koel aanvoelt, vooral als ze niet in direct zonlicht staan. Ze houden ook minder warmte vast dan tapijt. Kies een lichtere vlek of soort omdat lichtere houtsoorten en kleuren de zonnestralen kunnen weerkaatsen in plaats van ze te absorberen. Dit vloermateriaal zal zelfs na de zomer goed werken, omdat het in de herfst of winter niet overdreven koel aanvoelt. In de warme maanden zal het juist wel je verkoelen, heerlijk!

Keramische en porseleinen tegels

Keramiek is een geweldige optie, vooral als een kamer niet in direct zonlicht staat. Door jaloezieën te gebruiken en je tegels uit de zon te houden, blijft je huis ook in de zomer lekker koel. Keramische en porseleinen tegels zijn ook een goede optie in vergelijking met natuursteentegels, omdat ze meestal budgetvriendelijker zijn. Veel keramische tegels bootsen zelfs luxere vloermaterialen na, zoals travertijn of zelfs hardhout. Voor de koelere winters die we in Nederland hebben, kan vloerverwarming helpen om je voeten warm te houden. In sommige huizen worden radiatoren dan zelfs niet eens meer gebruikt, waardoor een CO2 meter kopen mogelijk niet nodig is.

Natuursteentegels

Natuursteen tegels zijn ook erg populair om een ​​huis koel te houden. Bepaalde stenen zoals leisteen of graniet staan ​​zelfs bekend om hun verkoelende aanraking. Ze zijn zeer duurzaam, maar sommige soorten moeten om de paar jaar worden verzegeld om ze te beschermen tegen vlekken en waterschade. Elk type steen heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus zorg ervoor dat je je opties met een expert bespreekt om je te helpen je opties te verfijnen. Designdeskundigen kunnen je dan ook helpen bij het maken van de perfecte beslissing voor je huis. Vloeren kunnen dus een belangrijke investering in je huis zijn om de temperatuur in je woning op peil te houden. Zorg er daarom voor dat je het hele jaar door de beste vloeroptie voor je huis vindt. In sommige gevallen is dit een gietvloer, maar in andere gevallen is het juist beter om te kiezen voor een andere soort. Mogelijk is dit een vloer van hardhout, keramiek, porselein of natuursteen, maar er zijn uiteraard nog meer opties. Vraag daarom een expert voor hulp!